Maker’s Mark Cask Strength
In 2014 bottelde Maker’s Mark voor het eerst een cask strength versie. Deze waren, tot de wereldwijde introductie in juli 2016, alleen in de gift shop van distilleerderij te verkrijgen. De sterkte varieert per batch, maar is altijd lager dan de meeste andere vatsterkte bourbons. Dit is een bewuste keuze, omdat men bij Maker’s Mark niet wil dat de alcohol de smaak overvleugelt.
Maker’s Mark is de soepelste van alle bourbons en heeft een klassiek bourbon aroma en smaak. Dit wordt verkregen door voor de smaak tarwe in plaats van rogge toe te voegen. Het kenmerkende lakzegel van rode was draagt bij aan de herkenning van de Maker’s Mark Bourbon. Elke fles wordt met de handen in de kneedbare was gedoopt. Door deze bijzondere werkwijze kan Maker’s Mark zich ook met recht een “hand-made” whisky noemen.
Mooie amber rode kleur. In de neus kruidig; kaneel, nootmuskaat, kruidnagel die mooi samen gaan met de aroma’s van karamel, vanille, donker fruit, eikenhout en geroosterde granen.
Tonen van karamel, vanille, geroosterde noten, rijp donker fruit, een hint van citrusfruit, melasse, zacht eikenhout en rijke kruidigheid van kaneel, piment, nootmuskaat en witte peper.
De afdronk is lang en opvallend zacht met een mooi samenspel tussen zoete en kruidige tonen.


