Skip to content

Dutch Whisky Festival

Stadstheather, Velperbinnensingel 10, 6811 BP Arnhem

Buy Tickets - EUR Vanaf 13,50

De regio Arnhem-Nijmegen kende als een van de laatste delen van het land nog geen groter whisky festival. Daarom besloten een paar gepassioneerde whiskyliefhebbers en -verzamelaars in 2018 een eigen festival te organiseren. Dat was een succes en zeer goed ontvangen en inmiddels uitgegroeid tot een tweedaags festival.

Diverse slijters, independent bottlers en importeurs zijn aanwezig met een mooie selectie uit hun assortiment. Het festival onderscheidt zich daarnaast door een groot aanbod van Old & Rare whisky’s: whisky’s waar er bijvoorbeeld maar 80 flessen wereldwijd zijn en oude (zeer) zeldzame flessen met whisky uit de jaren ’60 tot ’80.

De whisky’s uit deze periode smaken anders dan moderne whisky’s, en zijn de passie van de organisatoren. Daarom zullen een aantal verzamelaars uit binnen- en buitenland met hun privé collectie komen, om deze – vaak unieke – whisky’s te delen met andere liefhebbers. Een uitgelezen kans dus om te kunnen proeven uit het whiskymuseum.

Deze combinatie, met een gemengd aanbod van oude & moderne whisky’s, maakt dit festival geschikt voor zowel de beginnende whisky drinker die graag wat meer wil weten van deze drank, als voor de ervaren whisky liefhebber. Er zijn samen meer dan 1250 whisky’s te proeven, dus voor elke bezoeker meer dan genoeg keus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *