DUBHGHLAS
In 2013 zijn Laura & Cees Stravers hobbymatig begonnen met het stoken van drank voor eigen consumptie. Hun moonshine periode zorgde er voor dat de liefde voor het maken van drank in 2017 omgezet werd tot de oprichting van hun ambachtelijke micro distilleerderij DUBHGHLAS Distillery Zwartsluis. Dubhghlas is Gaelic voor ‘het donkere water’, een verwijzing naar hun woon- en vestigingsplaats Zwartsluis dat aan het Zwarte water is gelegen).
Zowel Laura als Cees zijn beiden werkzaam als hoofdwerktuigkundige op de grote zeevaart en dat is heel goed terug te zien. De hele distilleerderij hebben ze zelf uitgedacht, gefabriceerd en ingericht; over de kleinste details is nagedacht en ze zijn continue bezig met het verder optimaliseren. Er worden geen concessies gedaan, alles is en wordt gebouwd met materialen van uitstekende kwaliteit. Twee vakmensen met gouden handjes die hun vak goed verstaan; één en al passie.
Naast whisky & bourbon maken ze ook rum, gin, kruidenbitter & jenever volgens eigen recept. Voor alle drank geldt dat het small batches zijn en er geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen gebruikt worden om een zo natuurlijk mogelijke drank te krijgen.